Mediterranen Lammragout
Recept door: Tobias Boss, Landgasthaus Jägerhof, Lauterbach-Maar
Ingrediënten:
800 g lams(schouder), 500 g wasachtige aardappelen, 3 trostomaten
3 teentjes knoflook, 1 onbehandelde citroenschil en -sap, 1 rode peper
2 wortelen, 1 peterseliewortel, 10 cocktailtomaten
2 middelgrote uien, 1 eetlepel tomatenpuree, 2 stengels selderij
1 eetlepel chilivlokkenZout, peper, pimenton de la vera, 250 ml rode wijn
Extra olijfolie van eerste persing naar smaak (Lo Smeraldo – aanbevolen)
Voorbereiding:
Snijd het lamsvlees in blokjes, breng op smaak met zout en peper en braad het in een beetje olie op een hoog vuur.
Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes, doe ze bij het vlees en bak ze.
Schil de peterseliewortel, wortelen, selderij en uien, snijd in iets kleinere blokjes en voeg toe.
Voeg de tomatenpuree, de fijngeraspte knoflook en de chilivlokken toe en bak even mee.
Voeg de in blokjes gesneden trostomaten en paprika’s toe, de geraspte citroenschil en het citroensap en blus af met de rode wijn.
Dek de pan af met een deksel en laat de ragout op een zacht vuurtje ongeveer 30 minuten zachtjes stoven.
Indien nodig aanvullen met een beetje water, bouillon of rode wijn.
Breng tenslotte op smaak met zout, peper en pimenton en rond af met een flinke scheut Macchia Verde Lo Smeraldo vlak voor het opdienen.
buon appetito
Olijfolie Focaccia
Ingrediënten:
500 gr. Tarwebloem (bij voorkeur dubbel gesteven)
1 theelepel zout
25 gr. Gist
een snufje suiker
twee glazen water
extra olijfolie van eerste persing naar smaak
(Lo Smeraldo – aanbevolen).
Voorbereiding:
Leg de bloem op een bakplaat en voeg een snufje zout toe.
Los de gist en de suiker op in een beetje water en giet het mengsel over de bloem.
Voeg 2 eetlepels olie toe en begin het deeg te bewerken, giet er geleidelijk het resterende lauwe water bij om een soepel en elastisch deeg te verkrijgen dat vrij zacht is.
Leg ze vervolgens in een met bloem bestoven kom en dek af met een servet, laat rijzen op een warme plaats.
Het volume van het deeg moet verdubbelen, dus u zult ongeveer twee uur moeten wachten.
Wanneer het deeg goed is opgezwollen, draait u het om op een met bloem bestoven oppervlak, kneedt u het nogmaals met uw handen, rolt u het uit tot ongeveer een centimeter hoog en legt u het op de met olie ingevette ovenplaat.
Nu kun je het een beetje zouten en besprenkelen met extra vierge olijfolie, je kunt de focaccia ook kruiden met rozemarijn of oregano en/of er kleine cherrytomaatjes in drukken.
Bak in de oven op 200 graden gedurende ongeveer 20 minuten tot het deeg goudkleurig wordt.
Pizza Margherita
Ingrediënten: voor 4 personen:
Teig:
- 1 kg. Tarwebloem (best dubbel gebruikt)
- 30 gr. zout
- 30 gr. suiker
- 1 blokje biergist
- Water, afhankelijk van het soort meel (ca. 3/4 liter)
- 2 eetlepels extra olijfolie van eerste persing
Würze:
- 500/750 ml gezeefde tomaten
- Zout, peper
- Mozzarella
- Basil
- Extra olijfolie van eerste persing (Lo Smeraldo aanbevolen).
Doe het meel in een relatief grote bak (bijvoorbeeld een grote pot).
Voeg het zout, de suiker en de biergist toe.
Meng goed en voeg langzaam het lauwe water toe tot u een homogeen deeg hebt dat niet te kleverig is.
Kneed alles krachtig gedurende minstens 10 minuten.
Voeg de olijfolie toe en kneed enkele minuten tot het deeg de olie volledig heeft geabsorbeerd.
Laat het deeg warm rusten (bv. in een op 40 graden voorverwarmde oven) gedurende minstens een uur (maar niet langer dan 2 uur).
Op dit punt moet het deeg in volume verdubbeld zijn.
Vorm een paar stukken deeg van geschikte grootte voor de bakjes en rol ze uit tot de gewenste dikte.
Leg het deeg in de licht ingeoliede bakvorm en laat het nog 10min rijzen.
Verdeel de gezeefde tomaten, vooraf gekruid met zout, peper en een beetje olie, over het deeg en plaats in de voorverwarmde oven op 180/200 graden.
Voeg halverwege de bereiding de in blokjes gesneden mozzarella toe en plaats het deeg terug in de oven tot het zowel aan de randen als aan de onderkant goudbruin ziet.
Haal uit de oven, besprenkel met een beetje olie en garneer met basilicumblaadjes, serveer warm.
Gegratineerde champignons
Ingrediënten:
- 1 kg kruidenzwammen of eventueel oesterzwammen
- Paneermeel
- Extra olijfolie van eerste persing
- 2 teentjes knoflook, schoon en fijngehakt
- een bosje peterselie, zout, peper
Voorbereiding:
Maak de champignons schoon en was ze grondig.
Kort blancheren in kokend gezouten water en daarna drogen in een doek.
Leg ze met de stam naar boven in een met olie ingevette ovenvaste schaal, meng in een kopje wat droog broodkruim een handvol gehakte peterselie, 2 teentjes gehakte knoflook, zout en peper.
Bestrooi vervolgens de champignons met dit mengsel en besprenkel alles met olijfolie.
Rooster in de oven op boven+onderwarmte gedurende 30 minuten op 170 ° C.
Gevulde aubergines
Ingrediënten:
- 3 grote aubergines
- 30 g geraspte pecorino kaas
- 2 eieren
- Extra olijfolie van eerste persing
- Paneermeel
- 2 dikke plakken mortadella
- Tomatensaus
- Zout, peper
Voorbereiding:
Die Auberginen waschen und in zwei Teile schneiden (vertikal).
Entfernen Sie mit einen Löffel das innere Fruchtfleisch.
Es wird gewürfelt und für eine Stunde in Salz eingelegt.
Die Auberginen halbieren und das Fruchtfleisch in heißem Öl anbraten lassen, die das Fruchtfleisch der Auberginen.
In einem Terrine, die geschlagenen Eier mit dem Teig kneten Paniermehl, geriebener Pecorino-Käse, die geschredderten Mortadella.
Zum hinzufügen mischen Sie die Auberginenmasse und gründlich rühren.
In einer Auflaufform etwas Tomatensauce verteilen und die gefüllten Auberginen ordnen mit dem vorbereiteten Teig.
Mit Salz, Pfeffer abschmecken und mit der restliche Tomatensauce ca. 30 Minuten bei 170 ° C backen.
Gegratineerde paprika
Ingrediënten:
- Paneermeel
- Knoflook
- Peterselie
- Kappertjes
- Extra olijfolie van eerste persing
Zubereitung:
Paprika gut waschen und in einen niedrigen Topf mit ein wenig Wasser geben.
Bei 200 °C in den Ofen geben und darauf achten, dass die Haut nicht anbrennt.
Nach dem kochen, Haut und die inneren Samen der Paprika entfernen.
Das Wasser auf dem Boden des Topfes auf die Seiten legen.
Knoblauch und Petersilie kleinhacken.
Legen Sie die Paprikaebenfalls in eine niedrige Auflaufform und geben Sie das Wasser hinzu beiseite stellen, dazu ein bisschen Extra natives Olivenöl, den gehackten Knoblauch, Petersilie, die Kapern und in die Paniermehl.
Alles 15 Minuten im Ofen garen und servieren.
Rezepte mit unserem Olivenöl - Olijfolie MACCHIA VERDE BIO
Leckere Rezepte mit unserem Olivenöl ? Hier sind sie ! Regionale gesunde Gerichte mit Olivenöl verfeinert, angefangen mit der beliebten Olivenöl Focaccia.
Ingrediënten recept:
Rezepte mit unserem Olivenöl - Olijfolie MACCHIA VERDE BIO
Leckere Rezepte mit unserem Olivenöl ? Hier sind sie ! Regionale gesunde Gerichte mit Olivenöl verfeinert, angefangen mit der beliebten Olivenöl Focaccia.
Ingrediënten recept: