immun

Versterk het immuunsysteem! Het antwoord voor alle virussen.

Versterk het immuunsysteem!

Het antwoord voor alle virussen.

In het koude seizoen zijn ontstekingen weer makkelijker, dit geldt ook voor het huidige risico op coronavirus. Omdat de vervuilers, bacteriën en virussen, zich beter kunnen nestelen in ons lichaam. Maar olijfolie helpt. Met bepaalde stoffen, de polyfenolen, waaronder oleocanthal, verlicht het ontstekingen, versterkt het het immuunsysteem en voorkomt het verkoudheid. Hiervoor zijn ongeveer drie eetlepels per dag voldoende – bijvoorbeeld in een salade.

Zorg ervoor dat het geen olijfolie van een supermarkt of discounter is, maar een olijfolie van hoge kwaliteit met bewezen polyfenolwaarden, want deze zijn bij de private labels praktisch niet meer verkrijgbaar.

Je moet ook altijd olijfolie gebruiken om te koken. Aan de ene kant is het echt geschikt om mee te koken en aan de andere kant heeft het een positief effect op je immuunsysteem: het bevat oleocanthal. Dit ingrediënt is pas onlangs ontdekt door onderzoekers. Het heeft het vermogen om ontstekingsprocessen te stoppen en er wordt zelfs gezegd dat het kanker voorkomt. Bovendien verhogen de aanwezige polyfenolen de vloeibaarheid van uw bloed en hebben ze een antioxiderende werking. Zo bescherm je je cellen tegen schade.

Versterk het immuunsysteem – gezonde levensstijl

Een ongunstige levensstijl met sterk bewerkte voedingsmiddelen, een appel per jaar voor vitaminevoorziening, korte nachten en bij voorkeur een rolstoel onder je kont om elke beweging te vermijden, leidt tot zoveel afvalstoffen, zuren en gifstoffen in je organisme dat het letterlijk verlangt naar verkoudheid . In dit geval gebruikt het lichaam een ​​verkoudheid om te ontgiften.

Het is bekend dat als je verkouden bent je moe bent, nauwelijks trek hebt en dus niet veel eet. In plaats daarvan krijgt het organisme rust, licht voedsel en thee.

We geven ons lichaam in deze situatie automatisch precies wat het nodig heeft: rust en ontspanning om ons te concentreren op ontgifting en vocht om alle opgehoopte afvalstoffen los te maken en vervolgens de regeneratiefase in te gaan.

Al het slijm dat uit de neus stroomt of wordt opgehoest bij verkoudheid bevat van nature ook bacteriën of geëlimineerde virussen. Maar nu kunnen, samen met dit slijm, de alledaagse gifstoffen en metabolische resten die zich de afgelopen weken en maanden hebben opgehoopt, eindelijk worden uitgescheiden.

Een verkoudheid kan ook positief worden gezien, namelijk als een welkome detox-boost. Maar als je in de toekomst zonder verkoudheid zou kunnen en niet mee wilt doen aan elke griepepidemie, dan kun je er met een gezonde voeding en leefstijl voor zorgen dat er minder afvalstoffen in je lichaam komen.

Versterk tegelijkertijd je immuunsysteem zodat je in de toekomst immuun bent voor verkoudheid en griep.

Voedingsmiddelen die het immuunsysteem versterken

In kritieke tijden – wanneer verkoudheid hoogtij viert – focus je op zeer specifieke voedingsmiddelen en kruiden die het immuunsysteem kunnen versterken:
Groenten die het immuunsysteem versterken.

Kies uit alle soorten groenten, bij voorkeur broccoli, boerenkool, wortel, tomaten, witlof, kool, knoflook, champignons en spinazie.

Rode, gele, oranje en diepgroene groenten, die naast tal van andere vitale stoffen ook veel bètacaroteen (de voorloper van vitamine A) bevatten, versterken het immuunsysteem. Ze stimuleren de aanmaak van onze lichaamspolitie – de witte bloedcellen – en helpen zo het lichaam om infecties te bestrijden.

Van alle koolsoorten is boerenkool de meest voedzame en tegelijkertijd krachtigste in de strijd tegen ziekteverwekkers en zelfs kankercellen. Het levert niet alleen enorme hoeveelheden bètacaroteen, maar ook een bijzonder grote hoeveelheid vitamine C, calcium en secundaire plantaardige stoffen.
Koolgroenten zijn ook rijk aan fytochemicaliën uit de isothiocyanaatgroep. Dit omvat ook sulforafaan, dat wordt beschouwd als een moordenaar van artritis en kanker en dat vooral wordt aangetroffen in broccoli en broccolispruiten.

Versterk het immuunsysteem met broccoli

Sulforafaan en de effecten ervan op het immuunsysteem werden onderzocht in een Indiase studie door het Amala Cancer Research Center in Kerala. Inbegrepentoonde aan dat sulforafaan de activiteit van natuurlijke killercellen (een soort verdedigingscel) significant verhoogde. Het specifieke immuunsysteem werd ook versterkt bij de vorming van antilichamen door sulforafaan. Bovendien verhoogde sulforafaan de productie van interleukine-2 en gamma-interferon aanzienlijk.

Interleukine-2 is een boodschapperstof, waarvan de aanwezigheid de deling en vermenigvuldiging van immuuncellen bevordert. Gamma-interferon daarentegen activeert macrofagen, oftewel de aasetercellen van het immuunsysteem. Sulforafaan is dus een perfecte stof die je immuunsysteem kan versterken.

Eet de genoemde groenten – indien mogelijk – rauw (de bladgroenten in de vorm van een groene smoothie) of slechts heel licht gestoomd om de vitale stoffen zo goed mogelijk te behouden. Broccolispruiten zijn ook gedroogd verkrijgbaar en dus met een bijzonder hoge concentratie sulforafaan.

Vruchten die het immuunsysteem versterken

Van alle soorten fruit zijn de volgende bijzonder geschikt om je immuunsysteem te versterken: Citroenen, grapefruit, guaves, sinaasappels, bananen en donker fruit zoals kersen, bosbessen, bramen, zwarte bessen en donkere druiven – het is het beste om er meerdere te combineren.

Amandelen versterken het immuunsysteem

Het beste van alle noten en zaden is de zoete amandel. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat amandelen het cholesterol verlagen en ook een gunstig effect hebben op de darmen vergelijkbaar met prebiotica.

Prebiotica zijn stoffen die zorgen voor een gezond darmmilieu door de gunstige darmbacteriën van voldoende voeding te voorzien. Op deze manier bevorderen prebiotica en amandelen de gezondheid van het immuunsysteem, zoals bekend is dat dit grotendeels in de darm zit. Het is voldoende om dagelijks een klein handje amandelen te consumeren om van hun gunstige effecten te genieten.

Specerijen die het immuunsysteem versterken

Als je je maaltijden regelmatig op smaak brengt met gember, kaneel, karwijzaad, oregano en cayennepeper, kun je je lichaam zo sterk maken dat het binnenkort met zijn linkerhand een verkoudheid kan bestrijden. Van alle genoemde kruiden (met uitzondering van cayennepeper) kun je ook heel effectieve thee maken.

Cayennepeper (capsaïcine) en kaneel kunnen ook als capsules worden ingenomen.

Als je al verkouden bent en dan pas deze regels leest, zullen de genoemde kruiden je helpen om sneller van je verkoudheid af te komen.

 

Voedingsmiddelen die het immuunsysteem verzwakken

Vaak helpt het vermijden van bepaalde voedingsmiddelen om het immuunsysteem te versterken.

Suiker verzwakt bijvoorbeeld het immuunsysteem enorm. Het American Journal of Clinical Nutrition heeft zich daar inmiddels ook over uitgelaten. Volgens dit tijdschrift voor medische diëtetiek kan suiker het immuunsysteem dermate aantasten dat infectieziekten het gemakkelijk krijgen.

Geraffineerde suiker levert geïsoleerde koolhydraten, maar verder absoluut geen voedingsstoffen of vitale stoffen. Suiker creëert een veelvoud aan schadelijke stofwisselingsproducten in het organisme, irriteert tal van lichaamsfuncties en wordt bijgevolg geassocieerd met een overvloed aan ziekten en kwalen.

Er is ook een enorm verslavend potentieel in suiker. Dit merk je uiterlijk wanneer je af wilt van suiker, snoep en gezoete voedingsmiddelen. De eerste dagen zijn zwaar, maar daarna voel je je fitter en helderder dan ooit. Houd controle over jezelf en je eetgewoonten. Overwin je suikerverslaving!

Vermijd ongezonde vetten en oliën zoals margarine, geraffineerde plantaardige oliën en reuzel.

Gebruik in plaats daarvan hoogwaardige plantaardige oliën uit biologische winkels, b.v. B. lijnzaadolie, hennepolie of olijfolie. Kokosolie is ideaal om te frituren.

Natuurlijk, met industrieel verwerkt en chemisch behandeld “junkfood” wordt je immuunsysteem niet per se sterker, maar aanzienlijk zwakker.

Voedingsmiddelen die arm zijn aan vitale stoffen zoals fastfood, koekjes, chips, zoetigheden, cakes en alle voedingsmiddelen die rechtstreeks uit de retort van de voedingsindustrie komen en gemaakt zijn van zwaar behandelde ingrediënten worden daarom niet aanbevolen.

Olijfolietest - Stiftung Warentest test 28 olijfoliën en vindt geen polyfenolen, onze analyse

De Milde Olijfolie Oplichterij

Bron:  stern
© Gruner + Jahr AG & Co. KG

“Het is allemaal een kwestie van prijs:”

De productie is specifiek gericht op de goedkope markt. Wat op de massamarkt terechtkomt, zijn daarom vaak industriële, vermoeide oliën – rijk aan calorieën, arm aan fenolen en zwak van smaak. Hier worden de olijven niet geplukt, maar van de boom gesneden – tenzij de boer er de voorkeur aan geeft te wachten tot de overrijpe vruchten modderig op de grond zijn gevallen, waar hij ze met de machine kan opvegen. De vruchten die op deze manier worden geoogst, zie je vaak in zakken langs de kant van de weg staan, zwetend, rottend en rottend in de zon.
En de olie die ervan gemaakt is? Het stinkt en het gehalte aan vrije oliezuur, een bewijs van rot fruit, overschrijdt al snel ruimschoots de toegestane limiet van 0,8 procent per liter.
Zal het worden weggegoten, gebruikt in olielampen of in vernis? Helemaal niet. Daar is de olieraffinaderij.
En daar is Duitsland. Veel consumenten daar kennen niet de typische frisse smaak van olijfolie, het soms grasachtige, bloemige aroma dat ruikt naar artisjokken of vers hooi, de lichte bitterheid en scherpte in de mond.

“En er is Duitsland. Veel consumenten daar kennen de typische frisse smaak van olijfolie niet.”

Je kunt ook olie aan Duitsland verkopen die een chemicus eerst heeft gestankt in het levensmiddelenlaboratorium en daarna is opgefrist door te mengen. De smaak heeft zich aangepast aan de slechte eigenschappen. Bijzonder mild smakende oliën worden voor de Duitse markt gemaakt en als hoogwaardige kwaliteit verkocht. Het is alsof je Cindy van Marzahn presenteert als “Duitslands volgende topmodel” in Papoea-Nieuw-Guinea.

In 2013 importeerde Duitsland 57 miljoen liter olijfolie, waarvan bijna driekwart uit Italië. Velen denken aan de prachtige olijfgaarden in het prachtige Toscane. Maar de olie die de Duitse klant koopt komt daar niet altijd vandaan. De Italiaanse oorsprong wordt ook gebruikt voor marketing. Een Italiaanse naam op de fles loont altijd in de detailhandel. Zoals een blik op het Rewe-schap laat zien. Daar vindt u bijvoorbeeld Carapelli-Firenze, Sasso, Bertolli, Pietro Coricelli.

Klinkt goed. Maar zo smaakt het zelden. Hoe kan het ook anders, de productie van olijfolie in heel Italië dekt niet eens zijn eigen behoeften. Als er al Italiaanse olijfolie het land uitgaat, komt deze zelden in de supermarkten terecht, maar in speciaalzaken en niet tegen goedkope prijzen, omdat in Toscane – waar het bijna uitsluitend met de hand wordt geplukt – olijfolie nauwelijks kan worden geproduceerd tegen een kost nog geen twaalf euro per liter.”

“Door het subsidiebeleid van de EU liggen de grootste knelpunten voor de olijventeelt in Spanje. Met name in Andalusië beoefenen de landeigenaren nu enorme monoculturen van olijven. Ook de leveranciers van AOV komen hier vandaan, waaronder bedrijven die gesubsidieerd worden met publieke middelen.

Natuurlijk is er ook olie van hoge kwaliteit in Spanje. Maar dat is net zo duur als ergens anders en komt hoogstens in speciaalzaken terecht. Natuurlijk zou Spaanse olie theoretisch als zodanig op de markt kunnen worden gebracht, maar het heeft geen reputatie. Italiaanse olie heeft het.

De Spaanse bulkolie wordt, net als die uit andere landen, per schip over de Middellandse Zee vervoerd naar de haven van Livorno. De tankwagen rijdt door Toscane totdat de vrachtwagens op de boerderijen van bedrijven zoals de AOV in Monteriggioni hun lading in een van de tanks laten zakken.”